Saunat

SAVUSAUNA

Massiivisen kiukaan ansiosta saunassa voi kylpeä vaikka koko illan. Saunan lämmitys on monen tunnin projekti. Yleensä saunaa aletaan lämmittää kahdeksan tuntia ennen saunavieraiden saapumista. Savusaunassa ei ole savupiippua vaan puiden palamisesta syntyvä savu johdetaan ulos saunan ovesta ja takaseinän yläosassa olevasta räppänästä. Kun kivet on saatu varaamaan tarpeeksi lämpöä ja hiillos on hiipunut lyödään häkälöylyt ja annetaan saunan muhia sopivan lämpimäksi. Saunaan mahtuu kerrallaan kylpemään kahdeksan henkeä, mutta koska sauna pysyy kylpykunnossa aamuun asti ehtii isompikin ryhmä kylpeä illan aikana.

GRILLIKOTA

Kuusikulmaisessa kodassa voi valmistaa maittavan aterian tai hiljentyä tulen ääreen nauttimaan vaikkapa nokipannukahvit. Kota on talvilämmin ja se on varustettu puuhiiligrillillä. Kotaan mahtuu kerrallaan jopa 15 henkilöä ja siinä on mukava jatkaa illanviettoa saunomisen ohella.

RANTASAUNA

Mustalammin rannassa on perinteinen puulämmitteinen rantasauna, jonka mehevistä löylyistä voi kerrallaan nauttia kuusi henkeä. Saunan yhteydessä on takkatupa. Rantasaunan terassilta on suora kulku laiturille, jossa voi vilvoitella ja nauttia kauniista järvimaisemasta.